2011/05/09

"Oh mein Gott, wir haben über vierzig Pulla!"

Sunnuntaina menimme Tsekki-Slovakia-Suomi-porukalla rantalentopalloa pelaamaan. Aaseen lähellä on todella suuri urheilualue, josta löytyi ainakin viisi lentopallokenttää, useita jalkapallokenttiä, tenniskenttiä ja sisäpeleille omat hallinsa.



Toinen vaihtariporukka löytyi jalkapallokentältä, jossa oli ilmeisesti käynnissä Englanti-Espanja-peli.



Jottei päivä olisi liian terveellinen, menimme pelin jälkeen mieheni kielitandemparin luokse leipomaan suomalaisia korvapuusteja. Tulin Saksaan asti opettelemaan pullanleivontaa, sillä en aiemmin ole korvapuusteja leiponut! 


Pulla (saksassa ei pullalle oikein ole sopivaa sanaa)

200 g Magerine (schmeltzen)
4 dl Milch (mit geschmoltzener Magerine mischen, warm machen)

1 dl warmes (heisses) Wasser
1 tl Kardamom
1/2 tl Saltz
2 tl Zuker
-> mischen und dann in die Butter geben

16 dl Mehl
50 g Hefe (2 Packungen Trockenhefe)
-> mischen

1 Ei und Zucker-Butter-gemisch dazugeben und kneten (nicht zu fest).

1 h gehen lassen.

100 g Magerine
-> Teig auswellen und damit bestreichen.




3/4 dl Zucker bestreuen
1 1/2 rkl Zimt bestreuen



Teig rollen,



in Streifen schneiden,


mit Ei bestreichen,




und mit Hagelzucker bestreuen.


Ofen: 225 Grade, 12-14 minuten


Annoksen koko yllätti meidät kaikki ja veimme kotiinkin vielä kymmenkunta pullaa! Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti