2012/02/06

Villakoirat kuosiin

Ennen kuin Coco meille tuli olin tietoinen villakoiran turkinhoidonhaasteista ja halusin ehdottomasti itse harjoitella jokapäiväisen hoidon lisäksi myös turkin siistimistä sekä koneella että saksilla trimmaamista. Muutamia kertoja olen jo ehtinyt tehdä konetyöt ja Coco on kerran käynyt ammattilaisella trimmauksessa (kuvat täällä). Viikonloppuna pääsin kuitenkin villakoirien trimmauskurssille, jossa harjoiteltiin lauantaina perusteita ja sunnuntaina opiskeltiin jo haastavampia saksitöitä sekä näyttelytrimmausten tekemistä.


Kuvat on otettu sunnuntaina, jolloin aloitettiin haastavasta takapäästä. Karva lyhyeksi pyllyn päältä, jalan sisäsyrjältä ja siitä kohtaa, mihin takajalka taittuu. Ei hörpseitä! Ei nousevaa karvaa, kun häntä nostetaan ylös! Eli ajetaan myös koneella hännän tyvi tarpeeksi pitkälle.


Etupäätäkin kerittiin harjoittelemaan: Tärkeää oli kouluttajan sanoin "pistää koira pakettiin" eli leikata karva lyhyeksi etu- ja takapäässä samoille kohdille siihen, mistä jalka alkaa (suora linja). Muuten etuosa on pallo, mutta elegantin turkin aikaansaamiseksi kannatti saksia lapojen kohtaa, jolloin myös korva asettuu turkin päälle paremmin.


Kokeneemmat harrastajat ehtivät trimmata koiransa kurssin aikana:


Coco oli mukana kurssilla vain lauantaina, jolloin sain vinkkejä pentuleikkaukseen. Treenailin myös oikeastaan ensimmäistä kertaa saksien käyttämistä. Cocon turkki leikattiin melko lyhyeksi sen vuoksi, että jostain syystä Cocon takatukka ei ole kerennyt kasvaa tarpeeksi. Pentuleijonaa voi sitten muotoilla, kun niskavillatkin vahvistuvat.



Ainakin näitä juttuja minun pitäisi vielä opiskella:
- hoitoaineen käyttäminen
- oikeanlainen saksityö ja -asento
- miten saada toisesta puolesta samanlainen kuin toisesta

Sen jälkeen tarvitaan vaan harjoitusta!! Ja varmasti aluksi ammattilaisen tekemä muoto pohjaksi, jota sitten karvan kasvaessa voi itse saksia. Koloja varmasti tulee aluksi, mutta jostain on aloitettava. (:

Last weekend I took a course on poodle grooming and trimming. I'm a novice when it comes to grooming but I'm eager to learn and try - after all, the fur grows back. My Coco hasn't got a very long coat now and I'm hoping it to grow so that I could practise more. I've got a lot to learn!

4 kommenttia:

  1. Meillä koiran turkki on suhteellisen helppohoitoinen (collie/belggari-sekoitus), harvemmin tarvitsee saksia käyttää, mutta joskus itsekin "trimmailen" koiraa, varsinkin takapäätä ja aika karultahan se käsittelyn jälkeen näyttää :D Äskettäin ostin ohennussakset, joilla saan lopputuloksesta tasaisemman näköisen (tai ainakin pitäisi saada). Eiköhän se harjoitus tee mestarin tässä asiassa :)

    VastaaPoista
  2. Näin itekin ne ohennussakset kurssilla, mutta en vaan ole kokeillu. Voi olla, että villakoiran kans semmosilla saksille menisi ikä ja terveys, mutta varmaan just collientyyppisille sopivat paremmin. Ja koloja ei varmaan tule niin herkästi.. Treenaillaan!

    VastaaPoista
  3. Kiitos todella havainnollistavasta kirjoituksesta. Itse painin juurikin tuon takapään muotoilun kanssa. Nyt tuntuu, että tiedän mistä edes aloittaa saksien kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kursseja, jos vaan löytyy! Ja varmaan You tubestakin vois löytyä havainnollistavia videoita. Tsemppiä!

      Poista