2015/02/28

Hellish Hot in Death Valley

En ole ikinä ollut yhtä tukalassa paikassa kuin Death Valley. Kuolemanlaakson aavikko on Yhdysvaltojen kuivin, kuumin ja matalin paikka. Lämpötila näytti parhaimmillaan +47 astetta keskipäivällä, joten kuvio oli tämä: Aja autolla näköalapaikalle, kävele muutamia askelia ulkona nappaamassa muutama valokuva, kipitä kiireesti takaisin autoon ja toivo, että ilmastointi ei ainakaan täällä hajoa. Tätä toimintatapaa sovelsin ainakin Dante's View:n näköalapaikalla.

Never have I been in a such hellish hot place as Death Valley National Park. The desert is the driest, hottest and lowest place in the USA. The temperature was +47 at noon so I made a plan to survive: Drive to the lookout point, walk a couple of steps outside taking pictures, rush back to the car and hope the air conditioning to work at least this part of the trip. This pattern was applied at least on Dante's View.


Badwater. Huh. Kuuminta ikinä. USA:n matalimmassa kohdassa (86 m merenpinnan alapuolella) oli niin tukalaa, että halusin vain samantien pois. Tuskissani otin pari valokuvaa, kun juoksufani reissukaverini puolestaan halusi kokeilla juoksemista syvänteen pohjalla. Päähänpiston syy oli Badwater Ultramarathon, joka on maailman rankin juoksukisa. Hengissä sieltä selvittiin. Kuumuutta voi mitata vaikkapa sillä, että autonratin nahkapäällystettä kirjaimellisesti suli käsiin kiinni.

Badwater. The hottest place ever. I wanted out of there, immediately. I took a couple of pictures in agony while my runner friend wanted to try jogging in the basin. He admired the Badwater Ultramarathon which is the toughest foot race in the world so he had to do it. Well, still alive. It was so hot that the leather coating on the steering wheel melted on my hands.


Devil's Golf Course:


Artist's Palette on Artist's Drive:


Auringon laskiessa uskaltauduin kävelemään jonkin matkaa kanjonien suojissa.
Golden Canyon:


Mesquite Flat Sand Dunes:


Yö Death Valleyssä oli aivan miellyttävä, kun nousi tarpeeksi korkealle. Valinta oli Wild Rose Camping ja tähtitaivas aavikolla aivan mieletön. Seuraavana aamuna ajoimme kuumottavat 14 mailia suljettua tietä pitkin uloskäyntiä kohti. Lopulta selvisi, että tiellä oli vain pari halkeamaa, jotka oli helppo välttää. Ylimääräisiä maileja olisi kertynyt melko paljon, jos olisimme joutuneet ottaa jonkin muun reitin, joten tyytyväisenä jätin kauniin, mutta ahdistavan Death Valleyn taakseni.

The night at the park was quite pleasant as we drove up to Wild Rose Camping. The starry night was unbelievable!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti