Retki panimolle oli ERASMUS Betreuungin järjestämä ja meillä oli oma saksalaistuutorikin tunnelmanluojana mukana. Erasmus-kortin semesterin alussa hankkineena retki oli ilmainen.
Tutustumiskäynnit panimoon täytyy varata etukäteen ja mekin olimme päättäneet vierailupäivämäärämme jo reilu kuukausi sitten. Alunperin lähtijöitä piti olla parikymmentä, mutta ehkä huonon sään säikäyttämänä vaihtariporukka oli kutistunut seitsemään. Tutustumiskierros järjestettiin yhdessä heekiläisten pappojen seurassa panimon oman oppaan johdatuksella.
Rolinck, vuodesta 1820 lähtien |
Oppaamme johdatti meitä aluksi tehdasosastoilla, jossa tyhjät olutpullot ensin pestään, valmista olutta pullotetaan sekä pullot suljetaan korkilla, varustetaan etiketeillä ja lajitellaan koreihin. Kaikki tämä toteutuu todella nopeasti vain muutaman työtekijän valvoessa koneistoa.
Tämän jälkeen tutustuimme oluenpanemiseen ja suodattamiseen.
Kiertelyn jälkeen nautimme välipalaa. Tässä vaiheessa oluita ei ollut vielä tuotu pöytään.
Välipalan jälkeen saimme maistella Rolinckin olutmakuja yksityisessä olutbaarissa oppaamme tarjoillessa.
Varmaan useimmille tämä osuus retkestä oli kaikkein mieluisin. Itse en kuitenkaan ole oluenystävä, joten en innostunut oluenmaistelusta kovinkaan paljon. Oma suosikkini Rolinckin tuotteista oli colaolut Bastard, jonka alkoholipitoisuus on vain 2,4%. Mieluummin joisin kuitenkin pelkkää colaa tai Ruotsista haettua Julmustia! Onneksi sentään pidän saksalaisen perinteen Wurstista, kun oluet joudun skippaamaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti