2011/10/16

Siiniksen keittiössä

Olen ollut koko syksyn terveenä ja tietenkin flunssan piti iskeä juuri nyt, kun yhdet parhaimmista ystävistäni ovat kaupungissa! Eilen lauantaina vietettiin kuitenkin iltaa käheästä kurkusta huolimatta. Voi olla, että ääni pysyykin käheänä, jos kuume ei nouse...

Olin ostanut seurueellemme pätkismuffinssit upealla kuorrutuksella eräältä 12-vuotiaalta mestarileipurilta. Nam! Onneksi makuaisti on tallella. (:


Omin voimin valmistimme keittiössäni nachopizzaa erään toisen ystäväni innoittamana. Ohje pizzaan löytyy tekstin lopusta.



Tytöt toivat keittiööni kauniit ruusut, joiden maljakko-ongelma ratkaistiin PartyLiten Hurricane-somisteen avulla.


Aamupäivästä keittiössä oli rauhallisen pehmeä tunnelma juoda teetä ruusujen tuoksussa. Laskosverho Ellokselta, lamppu ja varjostin Pentikin ja pistiliinat miehen isoäidin virkkaamat.


Yksi suosikeistani keittiössä on Rivièra Maisonin maailmankarttalamppu, johon kuvaajakin on ikuistettu.



Nachopizza-ohjeet

1 pss perinteisiä nachosipsejä
400 g jauhelihaa (tai kanasuikaleita)
2 dl ruokakermaa
1 pss tacomaustetta
1 prk juustodippiä
1 prk salsakastiketta
300 g juustoraastetta

+ oman maun mukaan esim. punasipulia, tomaattia tai paprikaa

1. Paista liha ja mausta tacomausteella. Sekoita joukkoon kerma ja anna hautua hetken.
2. Levitä uunipellille nachot tasaisesti koko leivinpaperille.
3. Levitä liha nachojen päälle.
4. Lisää päälle dippi ja salsakastike lusikalla levittäen. Lisää myös mahdolliset kasvikset.
5. Ripottele päälle juustoraastetta.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min

At Saturday night in my kitchen: muffins and nacho pizza with my dearest friends. And on Sunday morning enjoying my cup of tee for the sore throat I've been having. Thank you girls for the lovely roses!

2 kommenttia: