2011/10/25

Unelmien prinsessanlinna

Ja vielä se viimeinen osio Saksan road tripistä!

Odotetuin Romanttisen tien varrella olevista kohteista oli aivan varmasti Neuschwansteinin linna (Schloss Neuschwanstein), joka oli pidennetyn autoiluviikonloppumme viimeinen varsinainen nähtävyys ennen kuin kiirehdimme Etelä-Saksasta Frankfurin kautta Münsteriin.


Neuschwansteinin linnan vieressä on myös Hohenschwangaun linna, joka on Maximilian II:n rakennuttama. Hohenschwangau ei kuitenkaan ole paikan vetonaula, koska turistit suosivat pääasiassa Neuschwansteinia. Vuosittain linnalla käy yli miljoona turistia.

Hohenschwangaun linna



Baijerin kuningas Ludvig II (Maximillian II:n poika) oli rakennuttanut Neuschwansteinin linnan itselleen yksityiskäyttöön, muttei ehtinyt asua siellä kuin puoli vuotta ennen kuolemaansa. Monet linnan huoneista ovat käyttämättömiä ja vain osa näytillä turistiryhmille.


Ensimmäiseksi bussikyydin jälkeen menimme kuvaamaan linnaa Marienbrücke-sillalta. Kaunis linna on ollut innoittajana Disneyn Prinsessa Ruususen linnalle.


Marienbrücken alla on vesiputous, Pöllatschlucht.



Linnan parvekkeilta sai hyviä kuvia kylään päin. Kuvassa myös Hohenschwangaun linna.


Marienbrücke / Mary's Bridge
Sää alkoi jo synkentyä sillä välillä, kun siirryttiin parvekkeelta toiselle.



Pienoismalli / Miniature

Linnaan pyrkivien kannattaa ajaa Hohenschwangauun, jossa on isot parkkipaikat autoille. Ylemmäs linnalle ei valitettavasti yksityisautoilla pääse ajamaan. Me otimme bussin ylös ja tulimme hevoskärryillä alas. Aluksi mietimme alas kävelemistä, mutta onneksi valitsimme hevoskyydin. YouTube-videoni kertoo kaiken:



The most expected part of our road trip in Germany was the Neuschwanstein Castle in Hohenschwangau, in southern Germany. The facade is absolutely gorgeous, like from a fairytale. Unfortunately, the castle from inside isn't that exciting and only a couple of rooms are open for tourists. If you want to visit the castle, drive to Hohenschwangau and take the bus or a horse carriage up to the castle. Don't forget to visit the Mary's Bridge to take good photos towards the castle!


2 kommenttia:

  1. Aivan käsittämättömän upea linna! Tuonne pitäisi kyllä päästä joskus käymään. :) t. Linnafriikki ;)

    VastaaPoista
  2. Olihan se mahtava, samoin nuo Alppi-maisemat. Suosittelen kiertoajelua Alpeilla, kun pääsee niin näppärästi eri maihin. Meillä jäi vielä Liechtenstein käymättä...

    VastaaPoista