2011/02/21

Aussie animals

Australian matkallani sain ihmetellä maan monimuotoisen luonnon ja kasvillisuuden lisäksi eläimiä. Näimme kävelyretkillämme useita villieläimiä, kuten laiskottelevia koaloita ja auringonnousussa patsastelevia emuja.

Nämä koalat löysimme Magnetic Islandin luonnonpuistoalueelta. Ihastelimme nukkuvan koalaäidin sylistä tutkivaa vauvakoalaa. Matkallamme piipahdimme myös koalasairaalassa, johon esimerkiksi autokolarin runtelemat koalat kiikutettiin.

Koala, The Forts (Magnetic Island)


Myös kenguruita ja wallabeja onnistuimme näkemään sekä villinä että eläinpuistossa. Kengurut muistuttivat hyvin paljon kotimaisia riistaeläimiämme, kuten poroa, koska niitä saattoi pomppia pitkin maanteitä autoilijoiden seassa ja koska niiden vähärasvaista lihaa myytiin tavallisissa kaupoissa. Ehkä maistamassamme kengurunlihassa oli hieman riistan makuakin.. Saimme myös syöttää ja silittää kenguruita ja wallabeja eräällä krokotiilifarmilla.

Blue Mountains
Wallabi, Innisfail
Innisfailin krokotiilifarmilla näimme erikokoisia krokotiileja ja alligaattoreita. Crocodile dundeet härnäsivät suojattejaan ja syöttivät niille rottia. Saimme myös pidellä minialligaattoria sylissä, koska sen kita oli teipattuna. Näimme turvallisen välimatkan etäisyydeltä villikrokotiileja lekottelemassa kuivuneessa joen uomassa. Krokot olivat melkein päivittäin uutisissa, sillä ne saattoivat eksyä ihmisten takapihoille. Olipa eräs paikallinen mies pelastanut villakoiransa alligaattorin kidasta menettäen samalla muutaman sormen itseltään. Koira pelastui.

Australian isokokoisin vankeudessa elävä krokotiili, Gregory (5 m)
Samaisella farmilla näimme myös dingoja, joita olimme aikaisemmin nähneet villinä Fraser Islandilla. Katsastimme myös maailman vaarallisimman linnun, kasuaarin, jota emme onneksi nähneet luonnossa. Sen kynnen viilto voi tappaa ihmisen.




Arrawarran surffileirillä pääsimme ensimmäisen kerran opossumin lähettyville. Olimme syömässä ulkona illallista ison seurueemme kanssa, kun opossumi yllätti meidät. Se pelästytti minut, käytti tilaisuutta hyväkseen ja latki mehulasistani sekä varasti mieheni lautaselta ison lihakimpaleen. Sitten se tyytyväisenä kiipesi takaisin puuhun saalis hampaissaan.

Opossumit olivat todella rumia ja pitkäkyntisiä. Magnetic Islandilla ne hyökkäsivät pimeän tullen parvekkeeltamme huoneeseemme ja hostellin back backereiden yhteiseen keittiöön. Mieheni joutui hätistellä yhden ulos keittöstä sillä välin, kun minä riensin sulkemaan keittiön sivuovea. Ei aikaakaan, kun yksi opossumeista tarkisti sivuovireitin. Sillä kertaa ruokamme säästyi.

Yksi matkan kohokohdista oli merenelävien ihmetteleminen. Siitä olen jo aiemmin kertonut harrastukseni yhteydessä. Haaveisiini jäi päästä näkemään valaita. Sukellusreissullamme näimme vain pienen vilahduksen valaanpyrstöstä, kun taas eräs sukellusoppaistamme oli nähnyt valaanpoikasen sukeltaessaan veden alla. Lisäksi näimme pomppivia delfiinejä purjehdusretkellämme Whitsundays-saarilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti