2011/08/22

Kölner Dom

Kölnin kaupungin tunnetuin maamerkki on heti Hauptbahnhofin vieressä kohoava gootilainen tuomiokirkko. Kirkon pitkä rakennusprosessi saatiin valmiiksi vuonna 1880 ja se ehti tuolloin olla kymmenen vuotta maailman korkein rakennus. Olin jo lukioaikoina tehnyt retken kirkkoon ja sen torniin; nyt oli uusi yritys.


Tornin pääsymaksu alennetulla opiskelijahinnalla oli muistaakseni kaksi euroa ja sitä vastaan sai kuluttaa kaloreita tornin pitkillä kierreportailla, joita mennään ylös ja alas kapealla käytävällä. En suosittele ahdasta paikkaa kammoavalle!




Portaissa oli välillä kurkistusaukkoja.




Ylhäältä on huikeat maisemat Reinille. Tuota junarataa puksuteltiin Münsteriä kohti ja sillalla on myös rakkaudenlukkoja, kuten Frankfurtissa. Tällä reissulla jäi lukot kaivertamatta, mutta ehkä ensi kerralla...



Illallista söimme tuomiokirkon viereisessä kiinalaisessa, josta oli hienot maisemat tuomiokirkolle. Kuva on otettu ravintolan yläkerran ikkunasta.


The most famous place to visit in Cologne (Köln) is the gothic Cologne Cathedral. It costs about two euros to visit one of the towers and it's worth it: I burned calories climbing the narrow and long stairs and in the end got to see the whole city and the river Rhine.

4 kommenttia:

  1. voi kuinka kauniita kuvia ja mitkä maisemat! :)

    http://diamondgirl-janika.blogspot.com/

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hyvä, että oli pokkari mukana, kun parempi kamera ei oikein mahtunut tuomiokirkon tornin huipulla verkkoaidan rei'istä kuvaamaan.

    VastaaPoista
  3. Itse kun olen nyt Aachenissa vaihdossa, kävin tuolla tornissa. Ihan kauheaa kun se on 100m korkea! Ja ne kellot kalahtivat juuri kohdalla ollessa...

    VastaaPoista
  4. Kierreportaikko oli oman muistin mukaan vieläkin pelottavampi ja ahdistavampi, kun ihmisiä kulkee molempiin suuntiin ja välillä on pakko väistää kapeammalle portaan puolelle. Viimeiset metrit olivat tosiasiassa kamalat, kun pienen tasanteen jälkeen oli nousua teräsportaissa, joiden raoista näki läpi. /:

    VastaaPoista