2011/08/16

Paris, Day 2

Toinen päivä Pariisissa aloitettiin kiipeämällä Montmartrelle Sacré Coeurin basilikaan (suom. Pyhän Sydämen basilika). Montmartre on Pariisin korkein kukkula, josta on näkymät koko kaupungin ylle.

La Basilique du Sacré Coeur de Montmartre

Montmartren kiipeämisellä ei tarvitse näännyttää itsensä läkähdyksiin, koska nousu alkaa pikku hiljaa ostoskadulta, jonka varrella voi kävellessään poiketa matkamuistoshoppailuilla. Loppupäässä kiivetään vielä portaat basilikalle.



Näkymät Montmartrelta

Pakko oli pistäytyä Punaisella myllylläkin... Kuvat napattiin ja siirryttiin lounastamaan muualle, sillä keittiöt olivat vielä kello yhteentoista asti kiinni.

Moulin Rouge

Loppupäivä vietettiinkin Latinalaiskorttelissa, jossa oli ihania pikkukatuja, bistroja ja putiikkeja.



Lounastauko pidettiin korttelin legendaarisessa Allard-bistrossa (1, rue de l'Eperon), jonka mieheni oli etukäteen löytänyt netistä. Paikassa ei ollut englanninkielisiä ruokalistoja, mutta onneksi ranskan alkeilla selvittiin.



Rohkeina tilasimme "päivän jälkiruuan" sen jälkeen, kun olin tarjoilijan puheesta ymmärtänyt mansikat ja tortun. Mansikkatorttuahan sieltä tuli mintulla höystettynä, nam!


Notre Dame ei ollut enää kuin Seinen toisella puolen lounaspaikasta.





Notre Damelta nousimme Panthéonille, joka oli alkujaan rakennettu kirkoksi. Panthéonin ympärillä oli myös muita kauniita rakennuksia, kuten alla oleva kirkko ja Pariisin yliopiston taloja.






Panthéonin kryptassa lepäävät mm. Voltaire ja Rousseau sekä ensimmäinen Panthéoniin haudattu nainen, fyysikko Marie Curie.


Panthéonin pienoismalli

Suunnistaessamme alas Palais du Luxembourgille pääsimme mukaan rytmikkääseen sateenkaariparaatiin. Sateenkaarijuhlia tuli sitten oikein urakalla kierrettyä, sillä satuimme oikeaan aikaan myös Müncheniin!


Palais du Luxembourg

Jardin du Luxembourg

Suunnistimme suuren puutarhan läpi Da Vinci koodin tapahtumapaikalle, Saint Sulpicen kirkkoon.


Ja Ruusulinjanhan mekin tietenkin halusimme nähdä omin silmin! Ruusulinja on meridiaanilinja, ja samanlainen linja kulkee myös Greenwichin läpi.




Welcome to our second day in Paris! In the morning we climbed to the hill Montmartre to visit the church Sacré Coeur. After that we took a quick look at Mouling Rouge and spent the whole afternoon in the Latin Quarter visiting Notre Dame, Panthéon, Luxembourg Palace and Saint Sulpice.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti