2012/01/16

Matkahaaste

Viime vuoden puolella hanilo kirjoitteli matkamuistoistaan tässä haasteessa ja aloin itsekin samantien miettiä mukavia muistoja, mutta tekstin kirjottaminen jäi kuitenkin silloin vielä ajatuksen tasolle. Muistoni liittyvät hyvin paljon Australiaan, jossa vietin melkein kolmisen vuotta sitten koko kesän. Vaihto-opiskeluajalta on tosi vaikea erottaa yksittäisiä hetkiä, kun kaikkea tapahtui niin paljon lyhyessä ajassa ja kilometrejä tuli aika hurjasti mittariin.

1. Ikimuistoisin kohde tähän mennessä?

Ensimmäinen yhteinen matkamme poikaystäväni kanssa oli Australian reppureissu kesällä 2009. Olin aiemmin käynyt vain tyypillisillä viikon aurinkolomilla tai sitten muutaman päivän kaupunkimatkoilla ja Australiassa vietetty aika oli täysin erilaista kuin aiemmat kokemukseni.

Matkustimme melkein koko itärannikon läpi seikkaillen kaupungeissa, vuoristoissa, sademetsissä, outbackissä kuivalla maalla ja merellä. Rakastuin reissussa sukeltamiseen ja eipä se surffauskaan tylsää ollut.



Sydney
Eläimiä villinä luonnossa tuli nähtyä enemmän kuin uskalsin toivoa. Suloisin oli varmasti Magnetic Islandin vauvakoala. Myös eläinpuistoissa tuli kierreltyä pari kertaa.




2. Hauskin matkamuisto?

Ensimmäinen hauskoista muistoista oli nälkäinen opossumi, joka hyökkäsi Arrawarran surffileirillä ruokamme kimppuun ja litki mehut minun lasistani. Myös Magnetic Islandilla (luontokuvat) saimme hätistellä kerjääviä opossumeja pois keittiöstä ja ruokien kimpusta.



Jännittävin ja ikimuistoinen kokemus oli yösukellus, joka tehtiin yli kymmenen kaksimetrisen hain keskellä. Kuvia saatiin vain päiväsukelluksilta.


Myös Venetsiasta tulee hassu muisto mieleen: Asuimme hotellissa rannikolla Mestressä ja parina ekana päivänä oli ollut sumuista tai sateista, mutta viimeisenä päivänä hotellihuoneemme ikkunasta avautuivat Alpit aivan yllättäen. 




3. Upein luontokohde, jossa haluaisit käydä tai olet käynyt?

Australian rannikolta poikkesimme Fraser Islandille, joka on kokonaan muodostunut hiekasta. Saarella jopa sademetsä kasvaa hiekasta, mikä on erityisen poikkeavaa. Saarella näimme myös hiekkamoottoritien, vanhan laivahylyn (Maheno Shipwreck) ja dingoja.




4. Paras ranta, jossa olet ollut?

Kaunein ranta elämässäni on ollut Whitehaven Beach Australiassa. Ranta on niin hieno, että jopa Fool's Gold -elokuvantekijät päättivät kuvata rantakohtaukset siellä, vaikka muuten elokuva kuvattiin muualla.



5. Kohde, johon et ihastunut?

Tämä oli vaikein kysymys... Minulla ei ole koskaan ollut huonoa matkaa, mutta toista kertaa en lähtisi esimerkiksi Bulgarian Sunny Beachille tai Turkin pahimpiin turistirysiin.


These pictures take me to my best memories abroad. My best trip ever was to Australia in the summer of '09. I had a great time as an exchange student in Germany, but it's hard to tell which things were the best ones there. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti