2011/03/25

Berliini 14.3.

Lensimme Helsingistä Berliiniin, koska saimme älyttömän halvat lentoliput ja niiden ohella halvat junaliput Münsteriin. Ostimme Berliinin lentoasemalta päiväliput kaupungin sisäisiin linja-autoihin ja juniin (U- ja S-Bahn) ja veimme matkalaukkumme säilöön Hauptbahnhofille. Olin jo aiemmin tutkinut yhden päivän aikana ehdittäviä kohteita ja tehnyt marssijärjestyksen. Lopulta meillä oli kuitenkin ehkä liikaakin aikaa Berliinin päivänämme, koska lento oli perillä jo klo 7.30 paikallista aikaa ja junamme Münsteria kohti lähti vasta yhdeksältä illalla. Kellon ympäri käveleminen oli rankkaa.

Tutustuimme kaupungissa Aleksanderplatziin ja kurkimme tv-tornia uskaltamatta sen huipulle. Kävelimme pitkin Unter den Lindeniä ohittaen tuomiokirkon, monia museoita (esim. DDR-museo), muistomerkkejä ja kauppoja aina Brandenburgin portille asti. Sieltä suuntasimme toisen maailmansodan aikana murhattujen juutalaisten muistomerkille ja holokausti-museolle. Täytyy ensi kerralla muistaa, että muistomerkin alla sijaitseva museo on maanantaisin kiinni, jotta pääsisimme sitten sisällekin! Täältä kävelimme huippumodernille Potsdamer platzille ja teimme virhearvion lähtiessämme kävelemään Kürfursterstrassea pitkin Ku'dammille. (Kannattaa ehdottomasti ottaa metro!) Lopulta löysimme Kürfursterin ison ostosalueen ja kiertelimme parissa kaupassa. Kävimme myös turisteille suositellussa kauppakeskuksessa KaDeWe:ssa tarkistamassa Muumi-mukien ja Iittalan astioiden hinnat - taisivat olla suunnilleen samaa luokkaa kuin Suomessa, ehkä kuitenkin vähän kalliimpia.

Ajelimme vielä nähtävyyksien katselemiseen sopivalla bussi nro 100:lla takaisin Aleksanderplatzille. Matkan aikana pääsimme myös lähemmäs Brandenburgin portilta näkyvää patsasta Der grosser Sterniä. Väsyttävän päivän ja varhaisen aamulennon jälkeen olimme virhelaskelmieni vuoksi perillä Münsterissa jo yhden jälkeen yöllä, vaikka meidän oli tarkoitus nukkua yö makuuvaunussa. Matka-aika oli kuitenkin viisi tuntia eikä alun perin uskomani kahdeksan tuntia! Lopulta nuokuimme Münsterin asemalla muutaman tunnin neljään asti avoinna olevassa Döner kebab -paikassa ja otimme neljän jälkeen paikallisjunan Dortmundiin ja takaisin. Meillä oli siis vielä silloin onneksi jäljellä junalippuja. (: Olimme uudestaan perillä Münsterissa seitsemän maissa ja kahdeksalta saimme jo hakea avaimet uudelle asunnolle.

Kuvia tihkusateisesta Berliinistä









2 kommenttia:

  1. Maanantai on yleinen museoiden kiinniolopäivä, ympäri maailmaa - tai Eurooppaa ainakin :)
    Ensi kerralla tiistaina kaupunkikierrokselle!
    Ja onnea tietenkin uusiin seikkailuihin!
    - Riikka

    VastaaPoista
  2. Joo, tuli opittua kantapään kautta! Vaikka DDR-museo oli kuitenki auki. Lentolippujen takia oli pakko kierrellä Berliiniä maanantaina, kun junalippu oli vain yhen päivän voimassa.

    VastaaPoista