2011/03/26

"Welcome week"

Yliopiston puolesta ohjelma alkoi tämän viikon maanantaina eli 21.3. Sitä edeltävä viikko kului odottelevissa tunnelmissa pitkillä kävelyretkillä ja kotosalla oleskellen. Maanantaiaamun ensimmäinen velvollisuus oli saksan C-kielitestin pakertaminen paikallisella kielikeskuksella. En ollut aiemmin ottanut tarkemmin selvää testin sisällöstä ja se osoittautui paikan päällä paljon vaikeammaksi mitä olin kuvitellut. Testissä jouduimme täyttää tyhjiä aukkoja esim. biokosmetiikasta tai joutsenesta kertoviin teksteihin eli varsinkin akkusatiivi ja datiivi täytyivät olla hyvin hanskassa. Testi kesti n. 20 minuuttia. Olin kuvitellut Suomessa, että tekisin täällä keskitason kielikursseja ja testin jälkeen tuntui, ettei se taida olla mahdollista. Lopulta sain kuitenkin sen verran pisteitä, että pääsen tekemään B2-tason kursseja. Huh! Olen siis lukenut Saksaa viimeksi lukiossa ja kirjoittanut lyhyen Saksan vuonna 2005. Kotiyliopistossa opiskelin kuitenkin Saksan kertauskurssilla tammikuusta hiihtolomaan asti.

C-testin tulosten perusteella kaikki vaihtarit jaettiin tasoryhmiin intensiivisaksankurssia varten. Meillä on kurssia joka ilta klo 16-19.30. Oman ryhmäni opettaja on ammatiltaan näyttelijä/opettaja, joten teemme paljon hauskoja puheharjoituksia. Maanantaiksi minun pitäisi kirjoittaa teksti "Wie soll der Mensch sein". Olemme ehtineet kaikkien muiden harjoitusten ohella opiskelemaan vain vähän kielioppia ja siitä lähinnä prepositioita, mutta se ei ole haitannut yhtään. On hauskaa, kun ryhmäläisten yhteinen kieli on saksa, joten sillä on pärjättävä. Suomessa saattoi joskus lipsahtaa selityksiä suomeksi. (: Minun ryhmässäni on vaihtareita mm. Slovakiasta, Italiasta, Venäjältä, Turkista ja Amerikasta.

Intensiivikurssin lisäksi meillä on ollut yhteisiä ERASMUS-tapaamisia. Joka tiistai on keskustan Bar FYAL:ssa Stammtisch, johon vaihtarit voivat kokoontua. Löysimme sieltä sattumalta lisää suomalaisia, kun tapasimme erään turkulaisen vaihtarin, joka on jo toista lukukautta täällä. Kielikurssilla olimme aiemmin jo tavanneet kaksi suomalaista, jotka olivat myös uusia Münsterissa. Ensimmäisellä viikolla on myös vietetty Buddy-Abendia ja tänään suunnistimme kaupungissa Stadtralleyssa.

Kuvat olen ottanut Stadtralleyn aikana. Tänään oli aika viileä ja pilvinen sää, joten ajattelin ottaa kaupungista myöhemmin kuvia. Ehkä odottelen siihen asti, kunnes kaikki kukat ovat puhjenneet.

Kylmänkarkoite




Aina pakollinen vaatejonotehtävä

2 kommenttia:

  1. Tuleepa elävästi mieleen oma vaihtaiaikani Saksassa keväällä 2003 - luoja miten kauan siitäkin jo on! Mukavaa reissua teille :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jo oli itelläkin aika lähteä reissun pääle!

    VastaaPoista