2012/04/16

Nami munakoisopaistos

Viime kuun Me Naiset -lehdestä bongasin upeasti laihtuneen Raakel Lignellin kiinostavan ruokaohjeen. Eilen sitten päätin kokeilla tuota vähähiilarista herkkua ja hyvää oli.

Munakoisopaistos
4 annosta

Ainekset:
2-3 munakoisoa
1-2 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa, suolaa ja mustapippuria (muskottipähkinän jätin pois)
2 rkl tuoreita yrttejä
n. 1 rkl balsamiviinietikkaa
70 g tomaattipyreetä
1 prk (400g) tomaattimurskaa
valkokastike:
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kauraleseitä (tai vehnäjauhoja)
n. 3, 5 dl täysmaitoa (Käytin kevytmaitoa)
1-2 dl parmesaaniraastetta (epähuomiossa olin ostanut mauttomampaa!)
suolaa
valkopippuria
päälle:
100-150 g juustoraastetta

Valmistusohjeet:
1. Viipaloi munakoiso ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Lado talouspaperille, ripottele suolaa pinnalle ja anna vaikuttaa 10 min. Pyyhi pintaan noussut kosteus pois. Käännä viipaleet ja itketä toiseltakin puolelta.
2. Paista viipaleet öljyssä ja siirrä sivuun.
3. Silppua sipulit ja valkosipuli.
3. Ruskista jauheliha, lisää sipulit ja paista vielä hetki. Mausta suolalla, yrteillä ja balsamiviinietikalla. Lisää joukkoon tomaattipyree ja -murska. Anna porista miedola lämmöllä sen aikaa, kun valmistat valkokastikkeen.
4. Kuumenna oliiviöljy ja sekoita kauraleseet/jauhot nopeasti joukkoon. Kaada maito sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää parmesaanijuusto ja mausteet. Kiehauta sekoittaen.
5. Lado uunivuokaan vuorotellen munakoisoviipaleita, lihakastiketta ja valkokastiketta. Ripottele päälle juustoraaste.
6. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 min.

Ruuan voi tehdä myös ilman valkokastiketta tai vaihtaa munakoison kesäkurpitsaan, jolloin itketysvaihetta ei tarvita.

(Kuva: pinterest.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti