2011/09/25

München

Rothenburgissa vietetyn illan jälkeen varasimme Münchenin esikaupunkialueelta Unterhachingin NH-hotellista yöpaikat ja soitimme sinne, että olisimme perillä vasta kolmelta yöllä. Hotellissa oli tarjouksena sviitti 69 e ja koska saavuimme niin myöhään, saimme jäädä toiseksi yöksi ilmaiseksi. Tarjous houkutteli sen verran, että päätimme viettää koko päivän Münchenin keskustassa ja jäädä hotelliin saunomaan(!) vielä toiseksikin yöksi. Saunottu ei oltukaan sitten maaliskuun ja tällöin elettiin heinäkuun puolta.


Keskustaan päästiin kätevästi S-Bahnilla ihan Münchenin sydämeen, Marienplatzille, joka oli ihan tukossa sateenkaarijuhlien vuoksi. Kuvassa on Marienplatzin uusi raatihuone, jonka tornin puolivälissä on Glockenspiel, jossa pikkuiset nuket tanssahtelevat tiettyyn kellonaikaan. Vasemmalla puolella on myös Marian patsas.

Marienplatz
Raatihuoneen sisäpiha

Marienplatzilta pääsee kätevästi Kaufingerstrasselle shoppailemaan. Kaufingerstrassen lähettyvillä voi poikeita kirkoissa, kuten kuuluisimmassa Frauenkirchessä tai vaikkapa pronssisen villisian kohdalla Deutsches Jagd- ja Fischerei Museumissa.

Frauenkirche
Metsästys- ja kalastusmuseo

Jatkoimme Kaufingeria eteenpäin sen muuttuessa Neuhauserstrasseksi ja päädyimme Karlstorin portin kautta Karlsplatzille.

Karlstor
Karlsplatz

Karlplatzilta kävelimme Pacellistrassen parin kirkon ohi (Dreifaltigkeitskirche) ja ihailimme Promenadeplatzin muistomerkkejä. Poliitikko Maximilian von Monteglasin viereen oli jätetty muistoja myös popin kunikaasta.

Maximilian Joseph Graf von Montgelas

Jackson

Ikuistimme myös Baijerin ensimmäisen pääministerin, poliitikko Kurt Eisnerin murhapaikan ja siihen kohtaan tehdyn muistomerkin.


Eisnerilta jatkoimme Odeonsplatzille kauniinden rakennusten lomassa. 


Edellisen kaupunkikierroksen ja shoppailujen jälkeen olimme niin puhki, ettemme jaksaneet tutkia Müncheniä pidemmälle, vaan jätimme loput seuraavaan kertaan. München oli yllättävän kiva kaupunki, jossa oli kohtuullisen paljon nähtävää. Sijaintikin on ihanteellinen, jos välillä haluaa Alpeille haukkaamaan happea. München-viikonlopun jälkeen jatkoimme sunnuntaina matkaa kohti Alppeja...

This was our city tour in Munich. It started from the heart, Marienplatz and went on along Kaufingerstrasse (shopping!) to Neuhauserstrasse and to Karlsplatz. After Karlsplatz there were a couple of churches and a lot of monuments to see on the way to Odeonsplatz which was our ending point. After the city weekend we drove to the Alps on Sunday.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti