2011/09/15

Pallas-Hetta

Pari viikkoa sitten olin vielä erämaavaelluksella Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa, jossa taipaleemme oli Pallas-Hetta eli noin 55 km:n pätkä. Yövyimme reissulla neljä yötä varatuissa tuvissa ja kävelimme viitenä päivänä. Tässä kollegani ottamia kuvia reissulta:

Eläinbongailu alkoi jo Pallaksella, kun porotokka eksyi tiellemme. Reissun aikana näimme myös sopuleita, kiirunoita, kuukkeleita, sammakoita ja pöllön. Myös mm. ketunjätöksiä ja huuhkajan oksennuspallo löydettiin reitin varrelta.


Kelit eivät olleet mitä parhaimmat näkemään tuntureita koko komeudessaan ja rinkansuojat olivat paikoillaan melkein koko matkan.


Ensimmäinen yö vietettiin Nammalakurussa, jonka jälkeen kävelimme kahdeksi yöksi Hannukuruun. Hannukurun maja ja ulkosauna olivat aivan loistavia, ja alueelta löytyi yhdeksi päiväksi myös paljon tutkittavaa.




Hannukurussa uskaltauduimme kiipeilemään jyrkkiä kiviseinämiä...



Hannukurun läheisyydessä olevalla Pahakurulla käytiin katselemassa maisemia.



Toiseksi viimeisenä päivänä taivalsimme kuvassa näkyvää reittiä pitkin Tappurin huiputuksen jälkeen Sioskurun tuvalle ja siitä eteenpäin Pyhäkeron huipulle ja Hettaan.


Hetassa tilattiin "taksi" Ounasjärven yli ja jatkettiin bussilla matkaa takaisin kotiin.


Maaliin saavuttiin voittajina. Vaellus oli mieletön kokemus!

Pictures taken by my colleague at the Pallas-Yllästunturi national park.

2 kommenttia:

  1. Itse olen vaeltanut saman reitin toisinpäin vuonna 2007. :) Haluaisin seuraavaksi vaeltaa Karhunkierroksen...

    VastaaPoista
  2. Yleensähän onkin tapana kävellä Hetasta Pallakselle. Olin kyllä tyytyväinen meidän ratkaisuun, kun maasto oli ehkä helpompaa loppupäässä, kun oltiin oikein väsyneitä. (: Karhunkierros on minullakin vielä käymättä...

    VastaaPoista