2011/09/25

Valkosuklaajuustokakku

Eilen illalla tyttökaverini tulivat tutustumaan Cocoon ja samalla maisteltiin vähän herkkuja. Toista kertaa tekemäni valkosuklaakakku onnistui taas kerran tosi hyvin ja tässä tulee sen resepti, kiitos Merjan. Kakku on kohtuullisen yksinkertainen valmistaa tällaiselle ei-niin-leipovalle ihmiselle.

Valkosuklaajuustokakku

Pohja: 

175 g Domino-keksejä täytteineen
70 g sulatettua rasvaa

Murskaa keksit vahvassa pussissa esim. kaulimen avulla. Sulata rasva ja sekoita vuoan pohjalle keksit ja sulanut rasva tasaiseksi massaksi. Itse olen käyttänyt piirakkavuokaa, mutta parempi vaihtoehto on varmasti irtopohjavuoka. Kakun voi myös tehdä suoraan tarjoiluastialle käyttäen vain kehikkona kakkurengasta.

Täyte:

5 liivatelehteä
200 g valkoista suklaata
1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota kerma. Yhdistä muna-sokerivaahto ja kerma. Sulata suklaa (esim. mikrossa) ja sekoita juusto ja kädenlämpöiseksi jäähdytetty suklaa keskenään. Yhdistä vaahdon kanssa varovasti sekoittaen.

Liota liivatelehtiä 5 min kylmässä vedessä. Puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta mikrossa 1 dl vettä ja liuota lehdet veteen. Sekoita hyvin ja anna jäähtyä. Lisää seos ohuena nauhana täytteeseen ja sekoita koko ajan. Kaada täyte pohjan päälle.

Hyydytä kakkua jääkaapissa seuraavaan päivään tai pakastimessa, jolloin kakku jähmettyy parissa tunnissa. Kakun päälle voi oman maun mukaan tehdä koristeita esim. raastamalla suklaalastuja.



Eilinen kakkuni pohja oli mansikanmakuisista Domino-kekseistä ja seuraavalla kerralla taidan kokeilla minttua. Myös marjoja olisi kiva kokeilla koristeina. Kakku syötiin makeisiin suihin ennen kuin tajusin ottaa kuvia. Kuva lainattu: weheartit.com.

4 kommenttia:

  1. Aivan mahtavan hyvää tuli.Tein kakun tän ohjeen mukaan päättäjäisiä varten.Kaikki kehuivat kakun maasta taivaisiin :) Itse kakun tekeminen oli helppoa ja lopuksi koristelin vielä vadelmilla.Yksi vadelma per pala oli juuri sopiva määrä.Juuri ostin uudet aineet ja ajattelin huomenna leipoa uudestaan.Oli sen verran herkullista.Ehdoton suosikki tuli kyllä tästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau kuulostaa hienolta! Edelleen yksi suosikeistani, nam.

      Poista
  2. Necrotan tän reseptin: oon tyyliin 5-6 vuotta käyttäny tätä reseptiä lähes aina kun on tarvittu johonkin tilaisuuteen jonkinmoinen kakku. Ja on aina ollu menestys. Ikinä jääny palaakaan jäljelle. Niin kaippa sitä vois kiittää nyt näin ku tuli taas laitettua jääkaappiin asettumaan huomista varten kakku. Kiitos.

    VastaaPoista