2011/04/01

Givenbeck

Saatuamme kaksion Münsterista, siirtyi tukikohtamme hieman kauemmas keskustasta. Asumme noin 4 km:n päässä Münsterin keskustasta Givenbeck-nimisellä alueella. Ajellessamme ensimmäistä kertaa rautatieasemalta asunnollemme epäilimme sumuista maaseutumaista tietä, jota pitkin taksi meitä vei. Sijaintimme vaikuttaa oikein rauhalliselta perhealueelta. Meidänkin pihapiirissä leikkii paljon lapsia ja lastenvaunuja kärrätään jatkuvasti ulkosalla. Ulkona on myös uskomattoman paljon cityjäniksiä ja joka puskan takana vaanii pikkulintuja. Ihan pikkumatkan päähän pääsee kävelylle maalle ihmettelemään maatilanelukoita. Givenbeckissä asuu myös paljon muitakin vaihtareita, sillä aluella on pari Studentenwerkin omistamaa asuntolaa.




Keskustaan on tosiaan jonkun matkaa, mutta onneksi saimme tänään Semesterticketit reilu viikko yliopistoon ilmoittautumisen jälkeen. Tätä on odotettu jo! Tällä lipulla pääsemme reissaamaan paitsi Münsterissa linja-autolla, mutta myös koko Nordrhein-Westfalenin alueella. Todella mahtavaa kotikaupungin kolmen euron bussikertamaksuihin verrattuna! 

Ensimmäisellä viikolla tuntui turhauttavalta kävellä joka paikkaan, kun emme oikein löytäneet sopivaa kauppaa, josta ostaa käytettyjä pyöriä. Münsterissa pyöräillään todella paljon ja useimmiten pyöräilijöille on omat kaistakin tiellä. Ensimmäisellä viikolla löytämiemme käytettyjä pyöriä myyvien kauppojen (esim. Fahrradbörse) hinnat olivat meidän mielestä aika korkeita, koska alle 100 eurolla ei saanut edes suhteellisen huonokuntoisen ja vanhannäköisiä pyöriä. Jälleen kerran olisimme tarvinneet nettiä ottaaksemme selvää pyörämarkkinoista kirpputorien tai paikallisen na dann -lehden kautta. Lopulta muiden vaihtareiden vinkkien avulla ostimme pyörämme edulliselta Citybikelta. Lähtiessämme voimme palauttaa pyörät liikkeeseen ja niistä maksetaan meille puolet alkuperäisestä hinnasta takaisin riippuen tietenkin kunnosta. 



Vuokraamamme kalustettu kaksio on ihan ok, mutta on ihanaa ajatella, ettei tähän tarvitse jäädä kuin muutamaksi kuukaudeksi. Olen koti-ihminen ja tahdon asua sellaisessa kodissa, jossa oikeasti viihdyn ja tämä ei ehkä ihan vastaa kriteerejäni. Oli ehkä liikaa kuviteltu, että kämpästä löytyisi edes mikro, mutta käytännössä täällä ei ollut muuta kuin kaappeja, hyllyjä, tuoleja, pöytiä, liesi, jääkaappi ja sängyt patjoineen. Verhot ja vessaharja olivat jo luksusta, kun ne olivat paikoillaan! Ensimmäiset yöt nukuimme pelkillä täkkipusseilla, kunnes löysimme kauppoja, joista sai ostettua tyynyt ja viltit. Ikea olisi ollut n. 60 km:n päässä Osnabrückissa, mutta silloin meillä ei vielä ollut bussikortteja tai ilmaisia matkoja taajamajunissa omassa osavaltiossamme. Nyt meillä on jo esim. suihkuverho, vessanmatto ja astioita hankittuna. International Officella olisi ollut tarjolla ilmaiseksi edellisiltä vaihtareilta jääneitä astioita, mutta emme olleet tietoisia asiasta ennen kuin ehdimme jo ostaa omat.

Pieniä virheitä asunnossa ovat hanat, joista pitää erikseen säätää kylmä ja kuuma vesi. Pahinta on kuitenkin se, että erityisesti keittiön ja makuhuoneen välikössä haisee kostealta. En ole välikön kaappiinkaan uskaltanut laittaa mitään tavaroita, enkä edes halua avata sitä, koska pahin löyhkä tulee sieltä sisältä. Onneksi en ole vielä saanut allergiakohtauksia homeen vuoksi. Hausmeisterimme kuitenkin on aikonut ensi viikon alussa tutkia tarkemmin asiaa ja purkaa kaapin. Toivottavasti meille ei tästä koidu enempää harmia, kuten vaikka poismuuttoa asunnosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti