2011/04/04

Stadtführung

Sunnuntaina kiertelimme pari tuntia oppaan kanssa kaupunkia. Olen hankkinut täällä itselleni ERASMUS-kortin, jolla pääsimme ilmaiseksi kierrokselle. Muuten lenkki olisi kustantanut 5 e. Kortilla (hinta: 20 e) saa myös esim. sisäänpääsyn joka keskiviikko erääseen baariin ja siellä ilmaisen oluen, ERASMUS-bileet, retken olutpanimolle sekä t-paidan.

Retkemme alkoi Rathausilta ja jatkui muutaman muun kirkon kautta tuomiokirkolle. Münsterissa on uskomattoman paljon kirkkoja: Tarkkaa lukua en tiedä, mutta kuulopuheiden mukaan niitä saattaa olla jopa 200 kpl. Keskustassa pienellä alueella kirkkoja on yli kymmenen.


Keskustan pienoismallia voi lukea pistekirjoituksellakin. Ympärillä menee kaikenkaikkiaan n. 4 km pitkä pensasrinki eli Promenade, joka on suosittu lenkkeilyreitti. Yliopiston päärakennus eli Schloss on kartalla aivan alhaalla keskellä ja Aasee-järvi oikeassa alakulmassa suurinpiirtein tekstin kohdalla eli mihin pieni joki Aa loppuu.


Clemenskirche
Surullista, mutta Münsteristakin on Toisen maailmansodan aikana pommitettu rakennuksia, jotka sitten myöhemmin on rakennettu uudelleen. Oppaamme kertoi monen rakennuksen kohdalla, että tämä on jo esim. kolmas versio kyseisestä talosta tai kirkosta.

Clemenskirchen historia
Monet turistit erehtyvät Münsterin tuomiokirkon kohdalla, sillä keskustasta löytyy sen lisäksi goottilaistyylinen Lambertikirche.

St.-Paulus-Dom Münster ennen

Dom nyt (kuva lainattu)
Lambertikirche Prinzipalmarktilta katsottuna (kuva lainattu)
Loppua kohden lopetin valokuvaamisen, koska alkoi sataa vettä. ): Ensi viikoksi on onneksi luvattu pilvipoutaa ja aurinkoa ja parhaimmillaan +21 asteen lämpöä. Sitä odotellessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti