2011/04/14

J'aime la France

Pääsin kuin pääsinkin kielikeskuksen järjestämälle ranskan alkeiskurssille! Ilmoittautumispäivänä olivat nettisivut kaatuneet ja kurssit vilkuttivat jo punaista valoa täyden osallistujamäärän vuoksi, mutta jotenkin ihmeessä paikkoja aukesi vielä seuraavana päivänä. Ilmoittautuminen ei suinkaan tarkoita kielikeskuksen tapauksessa sitä, että saisit automaattisesti paikan kurssilta, vaan viralliset kurssilistat tulevat ilmoitustaululle semesteriä edeltävänä perjantaina. Iloitsin, kun nimeni löytyi viralliselta listalta n. 20 hengen joukosta, eikä piiitkältä jonotuslistalta.


Kurssi on suunniteltu kansainväliseksi ja siellä on onneksi puolet muista maista kuin Saksasta tulleita. Kurssia varten ostettavat oppikirjatkin ovat ranskankieliset, mutta netistä löytyy ainakin saksaksi selityksiä kielioppiin jne. Myös opettajamme on ranskalainen ja puhuu aika vähän saksaa, niin yritämme tulla toimeen pääasiassa ranskalla.


Ranskaa joka keskiviikkoiltana klo 18-20! Harmi, kun sellaisia kursseja ei tänä semesterinä ollut tarjolla, että viikossa olisi yhteensä 4 tuntia opetusta. Täytyy yrittää pusertaa syksyllä Suomessa ranskaa johonkin kohtaan kalenteria. Kotona Suomessa on vain aina niin kiire..

(kuvat lainattu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti