2011/04/20

Hollannin shoppailut

Amsterdamissa oli shoppailujen suhteen paljon tarjontaa: perusketjuja, luksusliikkeitä, pikkuputiikkeja, matkamuistomyymälöitä, markkinoita jne.





Matkamuistoista kelpuutin kotiin vain pikkuiset puukengät jääkaappimagneettina. En ole oikein pienten tavaroiden keräilijä enkä varsinkaan matkamuistojen. Ystävälläni on kotimaassa melkoinen jääkaappimagneettikokoelma eri maista ja olen jotenkin ehkä ajautunut kotiuttamaan itsekin magneetteja. Tärkeää on, että magneetti on kaunis eikä esim. mauton maisemakuva Rodokselta. (:




Leidsestraat on toinen suurista ostoskaduista. Ohitimme kadun matkalla museoon, mutta emme varsinaisesti jääneet tekemään ostoksia. Leidsestraatilta löytyi muun muassa Filippa K, Karen Millen ja Iittala eli tasokkaampia liikkeitä. Luksuskauppoja löytyy puolestaan P.C. Hofstraatilta, mutta sinne emme reissullamme ennättäneet.



Kauniita esineitä ja muita juttuja löytyi joka kadunkulmasta. Vintageliikkeitäkin varmasti löytyy, mutta kannattaa etsiä ne etukäteen. Itse huomasimme vain muutaman.




Museoreissun jälkeen pyörähdimme myös markkinoille, joiden kukkatarjonta oli valtavaa.



Amsterdamissa pyöriskelin lähinnä suurimmalla ostoskadulla, Kalverstraatilla, josta löytyvät perusliikkeet, kuten Zara, H&M, Mexx, Esprit, Vero Moda ja onnekseni Bershka.

Haagistakin löytyi kivoja liikkeitä ja uutuutena siellä oli Pull&Bear. Siellä shoppailimme lähinnä Grote Marktstaatilla ja Spuistraatilla.


Haagin Iittala
Ja sitten niitä ostoksia:

Himoitsin Olivia Palermon Mangon leopardimekkoa ja löysin samantyylisen Zarasta. Materiaali on silkkiä.





Valkoisia kesäpaitoja Zarasta ja Bershkasta.

  

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä minulle löytyi eräs kauan himoitsemani asia:




Uusi rannekelloni on näköjään vielä suojakalvollakin päällystetty! Michael Korsin kello löytyi "Hollannin Stockmannilta" eli de Bijenkorfilta. Olinkin jo ehtinyt kysellä merkkiä Düsseldorfissa, mutta Galleria Kaufhof -liike (Saksan Stockmann) ei sitä kyseisessä kaupungissa myy. Ehdin käväistä jo Berliinissä Kaufhofilla ihailemassa kelloja, mutta en halunnut heti ensimmäisenä reissupäivänäni ostaa kelloani ja luulin jo mahdollisuuksien menneen, kun Düsseldorfissa ei tuottanut tulosta.

Bijekorf Damrakilla, Dam-aukiolla Amsterdamissa
Bijenkorfin alakerrasta löytyi kellojen lisäksi myös esim. Louis Vuittonin ja Mulberryn putiikit. Ehdin myös katsastaa yläkerran kenkävalikoimat, mutta harmikseni osasto ei ollut niin vakuuttava kuin alakerta antoi ymmärtää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti