2011/06/08

Brussels shopping

Herkuttelijalle Brysseli on paratiisi, sillä varmasti melkein jokaisella kadulla oli yksi herkkukauppa. Suklaapuoteja löytyy valtavasti, koska Belgia on valittu heti Sveitsin jälkeen parhaimmaksi suklaamaaksi. Hienointa suklaata saa ostettua melkein 60 euron kilohintaan, mutta eniten Brysselissä oli kohtuuhitaisia suklaapuoteja.




Suklaapuotien lisäksi löytyi melkein yhtä monta pikkuleipä- ja muuta herkkukauppaa.





Herkkujen lisäksi belgialainen pitsi on kuluisaa. Pitsiä löytyi myös halvoista turistikaupoista esim. avaimenperistä tai postikorteista.


Oluella herkuttelijoille löytyi myös tarjontaa, kuten De Biertempel -kaupasta (Rue du Marché aux Herbes 56). Siellä erilaisia merkkivaihtoehtoja oli tarjolla yhteensä n. 800.


Matkamuistoista en taaskaan kelpuuttanut mukaani mitään. Ehkä pitäisi tehdä parempaa taustatutkimusta, kun en paikan päällä löydä muuta kuin perinteiset turistikrääsäkaupat, joissa kaikissa on sama valikoima. Lähinnä etsin suklaanmuotoisia jääkaappimagneetteja, mutta löysin vain yhden ei niin viehättävän yksilön, jota en tietenkään ostanut. Lisäksi etsin myös kummitytölleni jotain kivaa tuliaista, mutta en löytänyt mitään tarpeeksi kiinnostavaa. Toisaalta aikaa shoppailuun oli todella vähän ja pinna kiristyi helteessä ihmismassojen seassa juoksennellessa. Iltapäivällä tuntui jo siltä, että voisi vetäytyä rauhallisemmille kaduille...

...ja ihailemaan kokonaan muita asioita, kuin perinteisiä turistipaikkoja.


Päivällä shoppailimme Rue Neuvella, josta löytyivät perusketjut (Zara, H&M, C&A jne.). Brysselistä löytyi myös esim. ihanalla kenkäkokoelmalla varustettu New Look ja rakenteilla oli Forever 21.


Illalla otimme metron Louiseen, josta löytivät klassikot, kuten Vuitton, Dior, Chanel ja esim. Longchamp.


Louisan Zarasta löytyi ainoa Brysselin "tuliaiseni":

 

2 kommenttia:

  1. Oi vitsi ku pääsis noihin suklaapuoteihin!

    VastaaPoista
  2. Tuoksu oli huumaava! Enemmän ootan kuitenki Ranskan macaroneja, kun ovat ihan kokonaan uusi tuttavuus. (:

    VastaaPoista