2011/06/13

Ystävyyttä Frankfurt am Mainissa

Viikonloppuna saimme vierailla ystäväperheemme luona Hessenin Bundeslandissa, Frankfurt am Mainissa, Saksan talouselämän keskuksessa. Aivan eivät Semesterticketimme riittäneet Frankfurtiin asti, mutta ostimme Schönes Wochenende -junaliput (36 e), joilla sai reissata yhden päivän ajan Regio-junilla korkeintaan viiden hengen porukalla.


Aivan ensimmäiseksi ihastelimme Main-jokea. Alkumatkasta vaihdoimme niin innoissamme kuulumisia, ja maisemat ja kuvien ottaminen jäivät ihan toissijaiseksi. Emme ole kokoontuneet porukalla noin kymmeneen vuoteen ja jälleennäkeminen oli todella ihana. Ensimmäistä kertaa juttelimme ystäviemme kanssa heidän äidinkielellään, saksaksi.

Eiserner Steg -silta ja Dreiköningskirche

Kölnin kaupungin tapaan myös Frankfurtissa on rakkaudenlukkosilta eli Eiserner Steg. Rakastuneet parit kaiverruttavat munalukkoon nimensä ja mahdollisesti päivämäärän, kiinnittävät lukon siltaan ja heittävät avaimet Main-jokeen.


Sillalta kävelimme kaupungin keskustan puolelle vanhaankaupunkiin Römerbergiin.

Justitia mit Waage
Römer
Dom

Vanhastakaupungista lähdettyämme pyörähdimme kauppahalliin Wurstille ja sen jälkeen pääostoskadulle Zeilille. Kävimme myös modernissa ostoskeskuksessa "My Zeilissa" ja sen Euroopan pisimmillä rullaportailla.

Goethen patsaalla, Goetheplatz:



Neue Mainzer Strassen Main Towerista pääsee n. 5 eurolla katselemaan Frankfurtin kaupunkia yläilmoista. Torni on 200 m korkea ja sinne mennään hissillä, joka kestää ainoastaan 45 sekuntia alhaalta näköalapaikalle asti.

Hauptbahnhof
Main-joki
Pankkeja, toimistoja..

Keskusta


We spent the last weekend in Frankfurt am Main (on the river Main), in the Bundesland of Hessen in Germany. The best thing was to reunion with our lovely German friends after about ten years spent apart. On Saturday we did a tour in the city admiring the old part of Frankfurt. We also got to know the modern part of the city: the new "My Zeil" shopping centre and "Main Tower", an observation tower in the city.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti