2011/06/21

Flintstones

Provencen kierroksella vierailimme myös bauksiittikiven mukaan nimetyssä kylässä, Les Bauxissa (Château des Baux). Kaupunkia mainostettiin turisteille kivikautisena kohteena, jossa voi pääsymaksun maksettuaan mm. ampua katapultilla. Itse kylään tutustuminen on kuitenkin ilmaista.


Kylässä ihastelimme kivisiä maisemia ja kiven erilaisia muotoja sekä linnan raunioita ja pikkuisia katuja.




Alpilles-vuoristo

Eipä yhtään hassummat maisemat ravintolan asiakkaille...


Kappeli

Kävimme myös maksuttomassa Santons-nukkemuseossa (Musee des Santons). Nukkeja tehdään käsin juuri Provencessa ja alueen eri ammattien edustajien figuurit, kuten lammaspaimenet ovat erityisesti suosittuja. Ystävämme kertoivat myös ottavansa jouluksi esille pyhän perheen.

Kolme viisasta miestä
Perinteinen provencelainen nainen

Bauxin kylässä oli myös todella suloisia pikkukauppoja, joista pystyi etupäässä ostamaan matkamuistoja, kuten keramiikkaa, nukkeja, herkkuja tai tekstiileitä.



Heinäsirkat (la cigale), sirittävät tunnistaessaan liikettä


Kivisten ja sorasten kylältä ajoimme Mausanne-les-Alpillesiin ostamaan paikallisia herkkuja Jean Martinin puodista, joka on ollut paikalla jo 1920-vuodesta lähtien. Suosittuja herkkuja ovat mm. oliivit ja niistä tehdyt valmisteet, kuten pestot.



Myös van Goghin nimikkoabsinttia myytiin erivahvuisina.


Mausanne-les-Alpilles ei ollut kovin kaukana kuuluisasta Saint Rémyn kylästä, jonka ohi ajoimme kotimatkallamme. Saint Rémyssä muun muassa van Gogh vietti taiteilijaelämää, mutta myös sai hoitoja paikallisessa psykiatrisessa laitoksessa.

The last part of our first day in Provence we spent in the rocky village of Les Baux. We saw the Alpinnes mountains, narrow streets, chapels and little shops. We also visited the Santons museum in which some of the typical provencian dolls are displayed. After visiting Les Baux we drove to Mausanne-les-Alpilles to shop olive products among others in a typical local food store, Jean Martin. On the long drive to the home of our friends we passed the village of Saint Rémy where for example van Gogh used to paint.

2 kommenttia:

  1. Ja lisää jänniä paikkoja luvassa! Oli aivan uskomatonta, miten paljon meillä oli nähtävää. Kävimme neljän päivän aikana varmasti niin monessa paikkassa, että ne olisi voinut ajoittaa reilun viikon mittaiseksi matkaksi. Iltaisin olimme todella väsyneitä.

    VastaaPoista