2011/06/19

Camarguen luonnonpuisto

Lensimme Pfingstferieninä Düsseldorf-Weezestä Marseilleen, josta ystävämme tulivat meitä autolla hakemaan. Ensimmäisen ja viimeisen lomapäivämme kiertelimme Provencen alueella, kun taas muun ajan vietimme ystäviemme asuinseudulla Languedocissa Marseillen suunnalta luoteeseen.

Marseillen Marignanen lentokentältä ajoimme suoraan niin ikään Välimeren rannalle Camarguen luonnonsuojelualueelle, joka sijaitsee lähellä Arlesin kaupunkia. Camarguen rajaa etelässä Välimeri ja sen muun alueen rajat ovat Rhône-joen suistot, Grand Rhône ja Petit Rhône. Camargue on suistoalue, jossa on paljon vesialueita, kuten lampia ja soita.


Riisipeltojen lisäksi Camarguen toinen elintarvike on suola, jota valmistetaan alueen kaakkoisosassa Salin de Giraudissa.


Suolavuoria ja lammikoita, joissa pinkki suolavesi kimmelsi kuin tuhannet timantit.




Jo antiikin ajoilta alkaneesta suolanvalmistuksesta voi lukea lisää esimerkiksi täältä.


Välillä taukoilimme ja pidimme piknikiä merenrannalla.





Camarguen omat rotuhevoset saattavat olla yhdet maailman vanhimmista hevosista. Ne ovat väriltään aina kimoja eli valkoisia. Etelä-Ranskan päivieni aikana huomasin muidenkin kuin camarguenhevosien olevan pääsiassa valkoisia. Hevoset elävät Camarguessa puolivilleinä laumoina, kuten Dülmenin villihevosetkin.



Hmmm.. Yksi erivärinen hevonenkin löytyi joukosta.




Kosteikkojensa vuoksi Camargue on lintujen suosimaa aluetta ja on yksi Euroopan kolmesta flamingojen asuttamasta alueesta. Flamingoja näkyi Camarguessa todella monia, mutta saimme ihailla niitä vain kaukaa kiikareiden avulla.



Valkoisten hevosten ja vaaleanpunaisten flamingojen lisäksi Camarguessa pidetään mustia härkiä. Härkiä emme kuitenkaan päässeet näkemään niin läheltä, että olisimme saaneet kuvia napattua. Se ei kuitenkaan loppujen lopuksi haitannut, kun Camarguesta muuten jäi niin ihania muistoja.


On the first day in South-France we visited some areas in Provence. Our friends drove us to Camargue which is located a little bit south of the city of Arles. Camargue is the largest river delta in Europe situated between the Mediterranean Sea and the two arms of the Rhône river (Grand and Petit Rhône). Camargue is a protected natural park with marshland, many lakes and birds. The marshy fields and lakes are full of birds of which flamingos are probably the most famous. In addition to birds we saw white camargue horses and only few black bulls. One of the highlights in Camargue was to marvel at the salt marshes; the pink, glittering salt water.

3 kommenttia:

  1. Camargue on mahtava paikka - härkiä tosin näkee varmaan parhaiten juuri "taistelujen" sesonkiaikaan heinäkuussa. Muuten oleilevat laidunten perukoilla, jonne turistit harvemmin eksyvät :-)

    VastaaPoista
  2. Onneksi nähtiin muutamia härkiä sitten muillakin Provencen laitumilla kuin Camarguessa. Toisaalta tunsinkin enemmän vetoa hevosiin ja flamingoihin. (;

    VastaaPoista
  3. hienot kuvat :) kiva paikka ja varmasti käymisen arvoinen

    VastaaPoista