2011/05/18

Accademialta Lidon saarelle

Canal Granden varrella poikkesimme Galleria Dell'Accademia -taidemuseossa. Näin varmasti vanhinta taidetta, mitä koskaan aiemmin, sillä teoksia löytyy aina 1300-luvulta alkaen. Vähän kuitenkin petyttiin, kun Leonardo da Vincin teos Vitruviuksen mies ei ollut esillä, vaikka se kuuluikin museon kokoelmiin.

Kattomaalaus
Ticciano Vecellio: Madonna col Bambino n. 1560

Accademialta oli suora vesibussiyhteys Lidon saarelle, Venetsian kaakkoispuolelle. Lido on 15 km pitkä saari ja hiekkasärkkä. Venetsiaan verrattuna Lido oli todella rauhallinen - oli mukava kävellä melkein tyhjillä kaduilla. 



Venetsian ainoa hiekkaranta Lidossa:



Nälkä alkoi jo kurnia, eikä Lidosta löytynyt mieluisaa ruokapaikkaa, vaikka hinnat olivatki vähän Venetsian keskustaa huokeampia. Paras vaihtoehto oli napata ostoskadulta pizza mukaan ja mennä nauttimaan siitä satamaan, lähelle vesibussin pysäkkiä. En muuten ollut innoissani pizzasta, sillä siinä tuli mukana gorgonzola-juustoa ja se oli minun makuuni liian väkevää. 

2 kommenttia:

  1. Hienot kuvat! oi Venetsiassa olisi ihana käydä..

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Oli kyllä yksi unelmien täyttymys tämä matka. Suosittelen lämpimästi, eikä niitä turisteja kannata pelätä, kun välillä pääsee pikkukujille pakoon! Ensimmäinen kerta Italiassa...

    VastaaPoista