2011/05/18

Canal Grande

Vesibussimme pysäkki oli Riva degli Schiavoni -rantakadulla, joka sijaitsee lähellä Piazza San Marcoa. Ranta oli täynnä gondoleita, joista hiennoimmat olivat täynnä kukkasia. Näimme viikonlopun aikana myös monia gondoliajeluja harmonikkasäestäjän kera. Gondoliin emme itse hypänneet, koska ajelu taitaa maksaa n. 50 euroa ja mielestämme vesibusseilla ja kävellen näki Venetsiaa aivan hyvin.



Rantakatu oli myös täynnä ihmisiä ja turistihoukutuksia. Poispäin San Marcolta kävellessään olisi voinut nähdä Huokausten sillan tai muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä, mutta jotenkin epähuomiossa esim. tämä kuuluisa silta jäi näkemättä. Ensi kerralla sitten!



Rantakadulta otimme vesibussin nro 1 Canal Grandelle. Heti kanavan suulla Dorsoduron sestieressä sijaitsee kaunis roomalaiskatolinen Santa Maria della Salute -kirkko. Salute tarkoittaa pelastusta ja terveyttä: Kirkko on rakennettu Venetsiassa 1600-luvulla riehuneen ruton häviämisen kunniaksi.


Basilica di Santa Maria della Salute
Canal Granden varrelta:



Taustalla Santa Maria della Salute

Rialto sijaitsee San Polon kaupunginosassa eli sestieressä. Alue on kuuluisa Rialton sillasta, joka oli ensimmäinen Canal Granden ylittävä silta. Sillan ylitettyään pääsee myös Rialton torille, jonne kiinnostuneiden kannattaa suunnistaa ennen puoltapäivää ja kojujen sulkeutumista.

Rialton silta


Ca' d'Oro -palatsissa on nykyään taidegalleria. Yritimme myöhemmin maanantaina löytää tätä goottilaistyylistä palatsia kävellen, mutta se oli hankalaa huonon karttamme vuoksi. Meillä oli siis mukana vain hotellistamme saatu tulostettu versio Venetsian keskustan kartasta!

Ca' d'Oro

Casino' di Venezia

Ferrovian vesibussipysäkiltä pääsee Ponte degli Scalzin sillalle ja Venetsian keskustan juna-asemalle. Sillan päässä on Gli Scalzi -kirkko.

Ponte degli Scalzi

Heti Ferroviasta seuraava pysäkki oli Piazzale Roma eli Canale Granden toinen pää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti