2011/05/07

Jääkiekkoperjantai

Tänä aamuna alkoi uusi saksankurssi, Übungen zum Schreiben, jossa harjoitellaan kirjoittamista. Aamutuimaan äimistelin opettajaani, jonka mielestä minun kannattaisi kielitaitoni ja C-testin pisteiden puolesta siirtyä opiskelemaan saksankursseja ylemmälle, C1-tasolle. Ajatus houkuttaisi, koska varsinkin puhe- ja kuulunymmärtämisen kurssi tuntuu helpolta ja tylsältä. Toisaalta esim. C1-tason kirjoittamiskurssilla ei treenata paljoakaan kielioppia ja viimeksi lukiossa kunnolla kielioppia päntänneenä minun pitäisi oppeja kertailla. Ehkä pitäydyn valitsemillani kursseilla; liekö enää edes mahdollista vaihtaa...

Kampukseni Bispinghofin tilataidetta:

Grunwald: Girard klavier (2006)

Lounastimme mieheni kanssa vasta toista kertaa opiskelijaruokala-Mensalla. Mensat ovat aika kaukana meidän Givenbeckistä, joten tavallisesti syömme kotona. 


Mensa am Aasee, suosituin ruokala Münsterissä

Täällä kuljetaan pyörillä!


Mensalla ruoka maksaa reilut kaksi euroa ja tarjolla on pääruuan kanssa lisukkeita pikkukipoissa, joita saa valita oman mielen mukaan. Tänään ei tainnut ruokaympyrä kasvisten suhteen täyttyä! Kannattaa ottaa oma vesipullo mukaan, sillä juoma ja leipä eivät sisälly hintaan.

Paneroitua kanaa, pariisinperunoita ja jälkkäriksi sitruunavaahtoa

Ennen luentoa kahvittelimme vielä Mensan viereisen Uferlos-kahvilan tai baarin terassilla.



Viimeisen luennon jälkeen menimme porukalla kielitandemparini luo katsomaan Saksa-Suomi-jääkiekkopeliä.


Parini asuu kolmen hengen solussa ja kaikki kämppikset ovat lääketieteen opiskelijoita. Tämän huomasi ehkä joistain pienistä "sisustuselementeistä":


Parini taitaa olla myös Muumi-fani.


Illalla poljimme vielä Boeselagerille katsomaan Tsekki-Slovakia-peliä. Itse en pystynyt kauaa siellä viipymään, koska pyöränlamppuni ovat taas rikki ja valottomasta pyörästä voi saada 15 euron sakot. Ja Münster kun tunnetusti kuhisee poliiseja, poljin vielä valoisan aikaan kotiin. Tänään yritin tavoittaa pyörän myyjää ja samalla korjaajaa, mutta ehkä ensi viikolla onnistun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti