2011/05/05

Suomi - Tsekki

Keskiviikkona on pitkä koulupäivä. Tai ainakin se tuntuu pitkältä, sillä luennot alkavat vasta klo 14 ja viimeinen ranskankurssi päättyy vasta klo 19.30. Olisi mukavampaa aloittaa esim. klo 10 ja päästä aiemmin kotiin. Kielikursseja järjestetään monesti iltapäivisin tai ensimmäiseksi aamulla, jotta opiskelijat ehtisivät oman pääaineensa luennoille keskipäivällä.


Tähän mennessä pienryhmille tarkoitetut opetustilat ovat olleet aika karuja ja useimmat aika kylmiäkin. Täällä pidämme joka keskiviikko saksan luetun ymmärtämisen harjoituksia Bispinghofin hyytävässä kellarissa. Ensi viikolla ryhmälläni on esitelmänpito ja tietenkään mahdollisuuksia videotykin kautta esitelmöimiseen ei ole, vaan laadimme aiheesta posterin.


Luentojen jälkeen polkaisin ensimmäiselle tutustumiskäynnilleni useimpien vaihtarien asuntolaan Boeselagerstrasselle. Tsekkiläiset ja slovakialaiset vaihtarikaverimme olivat kutsuneet Suomen porukan jännäämään jääkiekkopeliä kisastudioonsa. Hieman harmitti kuitenkin se, että osa pelistä jäi näkemättä Ruotsi-USA ottelun vuoksi, sillä Saksan televisio siirtyi välillä kuvaamaan tätä ottelua. Onneksi Suomi-Tsekki-peli oli jännempi, niin se sai enemmän aikaa ruudussa.


Illan värit olivat Tsekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti