2011/05/02

Saksan vappuilut

Ei ilmapalloja, serpenttiiniä tai opiskelijahaalareita - Saksassa nämä eivät kuulu vapunviettoon. Täällä vappua vietetään vapunaaton tansseilla ja tanssittuaan toukokuuhun saksalaiset lepäilevät vapunpäivän. Tänä vuonna vapun vapaapäivä tosin osui harmittavasti sunnuntaille. Vappu ei ole täällä opiskelijoiden vaan työläisten juhla.

Omaan vapunaattooni Saksassa kuuluivat kuitenkin serpentiini ja ilmapallot, koska meidän suomalaisten porukka oli hoitanut nämä hommat kuntoon. Lisäksi reippaat tytöt keittivät meille nakkeja ja tarjoilivat lihapullia ja perunasalaattia. Simaa ja munkkeja emme kuitenkaan olleet hankkineet, vaikka munkkeja olisi varmasti ollut saatavilla kaupoissa tai leipomoissa.

Perjantaina vietettiin minun syntymäpäivääni ja aattolauantaina juhlistimme vappua erään suomalaisen ystäväni luona, josta myöhemmin osa porukasta jatkoi vapuntansseihin. Vapunpäivän sunnuntaina grillailimme rennossa tunnelmassa Aaseella.


Edellisen vuoden vappusateita muistellen tämän vuoden vapun säät suosivat juhlijoita. Ulkona kuitenkin tuuleskeli sen verran, että ihan pääsiäisen hellekeleihin ei ylletty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti