2011/05/24

Hampurikierros

Tykkäsin kovasti Hampurista!

Perjantaina iltapäivällä meillä oli ohjelmassa kaupunkikierros oppaan johdolla. Meidän ryhmällä oli ihana opasnainen, joka välillä esimerkiksi intoutui laulamaan. Hän esitteli meille Hampurin komeaa Rathausia:



Turistikin pääsi kuvaan raatihuoneen takapihalla! Jakku päällä oli kuuma, mutten jaksanut sitä kädessäkään kuljettaa..


Niin kuin Münsterissäkin, Hampurissa voi opiskella kaupunkia tunnustelemalla.



Oppaamme johdatti meitä ostoskatujen läpi Hanseviertelin ostoskeskuksen ohi. Kultaisten kirjainten yläpuolella on myös salainen viesti: POLEN. Viesti on muisto siitä, että puolalaisia työntekijöitä käytettiin hyväksi alipalkattuina Länsi-Saksassa rakennustyömailla.


Vasemman kuvan St. Michaelis Kirche on Hampurin merkittävin kirkko ja kaupungin symboli. Torni on parinkymmen vuoden kuluessa muuttumassa vihertäväksi. Oikeassa kuvassa goottilaistyylinen St. Nikolai Kirche.


Martti Lutherin patsas St. Michaelisin reunalla
Taloja sataman läheisyydessä

Merimieskirkolla (Ditmar-Koel-Strasse 6) olisi ollut saunavuoroja perjantai-illalle, mutta emme sinne ennättäneet.


Kierroksemme päättyi satamaan eli Hafeniin. Hampuri on Euroopan toiseksi suurin satamakaupunki Rotterdamin jälkeen ja yli miljoonan ihmisen asuttama.

Elbphilharmonien konserttitalon rakennustyömaa taustalla vasemmalla

Olutpyöräilyä emme harrastaneet, mutta jotkut muut pääsivät siitä nauttimaan. Vihjeenä kotikaupungin KOPittelijoille. (;



Takaisin Hauptbahnhofille ja hostellille päin kannatti kävellä HafenCityn kautta. Alla olevat kuvat ovat peräisin sekä perjantailta että lauantaiaamulta. HafenCityssä on monia museoita, kuten mm. miniatyyrimaailma, Hamburg Dungeon ja Dialog im Dunkel -museo, jossa voi elää sokean ihmisen kokemuksissa. Kyseiseen museoon kannattaa varata paikat etukäteen, jos mielii mukaan kierroksille.

St. Michaelis


Hafenin liepeillä oli esillä World Press Photon valokuvanäyttely, johon oli ilmainen sisäänpääsy. Näyttely oli todella pysäyttävä kokemus ja sisälsi valokuvia mm. maapallon katastrofialueilta. Myös kuuluisa valokuva 18-vuotiaasta Aishasta oli esillä näyttelyssä.

World Press Photon mainos ja Aisha 
Lauantaina pääsimme myös perinteiselle turistiajelulle Elbe-joelle.


Ehdimme myös shoppailla mm. Mönckebergstrassella...



Toinen suomalaiskohde Iittalan lisäksi löytyi St. Paulin ja Reeperbahnin kulmilta! Eroa suomalaiseen Hesburgeriin olivat "Finnburgerit" pitkällä sämpylällä, makkaraperunat currywurstilla ja ruishampurilainen ilman ruisleipää eli Saksassa "Steakburger".


Kävimme katsastamassa illanviettoa Schanzenviertelissä ja myös Reeperbahnissa. Viimeksi mainitussa paikassa oli aivan mahdoton biletunnelma ja meininki punaisten lyhtyjen alueella. Myös polttariseurueita tuli jatkuvalla syötöllä vastaan. Itse en todellakaan haaveile tällaisista polttareista, enkä liiemmin ihastunut muutenkaan Reeperbahniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti