2011/07/04

Keijuluola

Languedocin vetonauloja ovat varmasti alueen vuoriston luolat, jotka voivat olla väriltään erilaisia ja niissä voi joskus myös sijaita järviä tai jokia. Me retkeilimme Gangesin kylään lähelle kotikyläämme Le Vigania tutkimaan Grotte des Demoiselles -luolaa. Autolla ajettiin ensin 279 metrin korkeuteen luolan suulle.


Luola oli löydetty vuonna 1889, jolloin legendan mukaan eräs lammaspaimen olisi mennyt luolaan etsimään kadonnutta lammastaan. Kerrotaan, että hän olisi vain palavan soihdun valossa vahingossa lipsahtanut ja pudonnut syvälle luolan onkaloon. Ennen tajuntansa menettämistä paimen oli nähnyt nuoria naisia tanssimassa ja laulamassa. Kun hän jälleen virkosi, hän oli yllättäen päässyt maalle lammas mukanaan. Tästä tarinasta luola on saanut nimensä 'neitojen luolana'.



Kävijöitä varten luolaan on tehty uusi sisäänkäyntiaukko, josta pääsee vaunun kyydillä opastetuille luolakierroksille kesäaikaan n. tunnin välein.

The railway to the cave

Luolan käytävät olivat kosteita ja liukkaita. Lämpötila oli +10 astetta.


Manteau Royal (the Royal Robe)

Luolan alkuperäinen sisäänkäynti:



Mahtavin paikka luolassa on ehdottomasti La Cathédrale des Abîmes (The Cathedral of the Abyss), joka on 52 metriä korkea, 80 metriä leveä ja 120 metriä pitkä. Siellä voi nähdä mm. Buffet d'Orgues -urut (Organ Case) (vas./on the left) ja Grande Colonne -pilarin (the Great Pillar).


Huikein muodostelma on kuitenkin neitsyen ja lapsen patsas keskellä katedraalia (Vierge avec son Enfant).

Vierge avec son Enfant (the Virgin with her Child)
Crocodile 
Krokotiilin hampaat

Välillä pelotti kulkea kapeaa ja liukasta käytävää pitkin rotkoja kohti...


Yhdessä kohtaa kivi oli niin ohutta, että sen läpi pystyi nähdä valoa. Eräs lapsiperhe intoutui myös rytmittelemään kumisevilla kivillä ja musiikki kuulosti tosi hyvältä!


We got to visit the Fairies' cave (Grotte des Demoiselles) in the village of Ganges. The principal chamber of the cave is 52 meters high and 120 m wide. The place was like a cathedral with its vast columns and the large open space. In 'the cathedral' we saw a statue of the church organs and in the middle the stalagmite of the Virgin and the Child.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti