2011/07/14

Marseille

Etelä-Ranskan loma alkoi Marseillesta ja myös päättyi sinne. Marseillen lentokenttä on Marignanessa, varsin kaukana keskustasta, joten kaupunkiin piti tehdä erikseen oma retki ennen lentoon lähtöä. Marseille on Pariisin jälkeen Ranskan toiseksi suurin kaupunki ja sijaitsee aivan etelässä Välimeren rannalla.

Aikaa ja jaksamista oli meillä sen verran vähän, että ihastelimme Marseillessa lähinnä vain satamaa, jossa järjestettiin Audin purjehduskisat ja kaupungin vaaleita rakennuksia. Vielä jäi mm. Longchampin palatsi näkemättä...


Marseillen tunnetuimmat nähtävyydet: Satama ja Notre Dame de la Garde -kirkko (kork. 150 m)

Marseillen saippuaa voi ostaa heti satamasta, jonka ympärillä on myös muita matkamuistokauppoja.



Place de la Préfecture

Jonkin verran ehdimme myös kierrellä kaupoissa, lähinnä Rue Saint-Ferréolilla ja Centre Boursen ostoskeskuksessa. Nappasimme ostosten lomassa myös kuvan Marseillen omasta riemukaaresta (Arc de Triomphe).


Vanhempieni valinta oli Notre Dame de la Garde -kirkko, johon pääsee mm. turistijunalla heti Marseillen satamasta. Kirkon tornin 11-metrinen Madonna ja lapsi -patsas on niin suuri, että sen erottaa alhaalta kaupungista katsottunakin.

Notre Dame de la Garde
(Kuva: Wikipedia)

Marseillessa voin lämpimästi suositella La part des Anges -ravintolaa (33 Rue Sainte), johon ystävämme johdattivat meidät tuttujensa suosittelujen perusteella. Ravintolassa on myös viininystäville laajat valikoimat.

Lohta
Pihviä aurajuustokastikkeella
Ankkaa

Ranskalainen ruokakulttuuri on aivan ihana lukuun ottamatta illallisen myöhäistä kellonaikaa. Ranskan matkojeni, vaihtarien läksiäisjuhlan lisäksi sain tänään maistella ranskalaisen ystäväni pannukakkumaista leipomusta, jonka hän oli valmistanut eräälle pariisittarelle syntymäpäiväksi. Nam!



Our last (and the first) pit stop in South of France was the city of Marseille. We walked around the harbour admiring the famous church of Notre Dame de la Garde. We also did some shopping in the city and accidentally saw some sights like "Arc de Triomphe".  In the evening we dined at the restaurant "La part des Anges" (33 Rue Sainte) - delicious! After the trip I've fallen in love with the French food culture except for the late dinner time they have. At the international dinner and today, too, I got to taste French delicacies as it was the birthday of my dear Parisienne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti