2011/07/16

Kirpputori Promenadilla

Münsterissä järjestetään kesäkaudella kerran kuussa yliopistolinnan läheltä, Hindenburgplatzilta alkaen kävelykatu-Promenadille etenevä ulkokirppari. Promenadi on nykyään n. 4 km pitkä lenkki, joka ympäröi Münsterin ydinkeskustaa. Aiemmin sen tilalla oli ollut kaupunkia suojaava vallihauta ja osa vartiotorneistakin on vielä jäljellä. Neljän kilometrin matkalle ei kirpputorikojuja ole asetettu, vaan linnalta Aaseelle asti.

Münsterin ulkoilmakirpputori on yksi Euroopan suurimmista ulkokirppareista ja kerää paikalle tuhansia kävijöitä. Myös myyjiä ja tuotteita on monenlaisia: antiikkia, huonekaluja, koriste-esineitä, koruja, vaatteita, leluja, taidetta, keräilytavaroita jne.



Ja seuralaisenihan löysi melkein heti ensimmäiseltä kauppiaalta yhden himoitun.






Itseä kiinnosti vanhat tavarat ja varsinkin astiat, mutta hyvä, ettei niitä täältä asti voi kotiin lähteä raahaamaan! Myös vanhat lelut olivat kerrassaan ihania ja niistä varsinkin nuket ja nallet. Vanhojen karhuherrojen hinnat kuitenkin hipoivat välillä pilviä, kun eräskin yksilö maksoi 120 e.


Etsin aina kirppareilta vanhan mallin My Little Ponyja Suomen ystävälleni, mutta tällä kertaa ei tärpännyt. Näin vain yhdessä pöydässä poneja, mutta ne eivät olleet aitoja. 





Päivän asu: pusero Zara, hame Mango, vyö Zara, kengät H&M

Mitä kirpparilta sitten löytyi? Meille kotiutettiin kolme Pink Floydin LP-levyä: The Dark Side of the Moon, The Wall ja Wish You Were Here.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti