2011/07/03

Mont Aigoual

Kolmas Etelä-Ranskan päivä vietettiin sumuisessa vuoristossa kastanjapuiden katveessa. Sadetta ei onneksi tullut kuin pikkukuuro, jonka aikana istuimme onnellisesti autossa. Ensimmäinen pysäkkimme oli ennen vuoren huippua näköalapaikalla Le Viganin suuntaan.

Col de la Cravate (altitude 979 m)

Vuoristosta oli muinoin kaadettu puut ja maata käytetty karjan laidunmaana. Myöhemmin puut kuitenkin istutettiin takasin, jotta vältyttäisiin maanvyöryiltä.



Toinen etappimme oli Mont Aigoual -vuoren huipulla (1565 m) meteorologinen asema, josta oli huikeat näkymät laaksoihin. Vuoristo jakaa sadevedet Atlantin valtamerelle ja Välimerelle.


Observatoire Météo France

Myös Välimeren pitäisi näkyä tältä näköalapaikalta, mutta tarkasti emme sitä sumun vuoksi nähneet. Horisontissa pilkotti vain hieman valkoista, joka tarkoitti merta.




Cévennesin vuoriston luonnonpuistossa on paljon mahdollisuuksia ja reittejä retkeilyyn.



Tutustuimme myös sääaseman näyttelyyn, josta tarkkailimme mm. Suomen sen hetkistä säätä.


Mt Aigoualin sääasemalla voi talvella olla hyvinkin lumista ja joskus lunta oli ollut kymmenenkin metriä. Sääasema on siitä erikoinen, että siellä asuu ympärivuotisesti meteorologeja, kun taas muilla asemilla ei ole asutusta. Pahimpien talvien aikana työntekijät eivät pääse vuoristosta alas, vaan viettävät koko talven asemalla. Sääasemalla tehdään myös lentokoneiden tuulitestauksia pienoismallien avulla.




Matkamme jatkui ja pysähdyimme kuvaamaan Abîme de Bramabiau -kanjonia ja jokea, joka kulkee maan alla. Luolassa olisi ollut mahdollista todistaa muinainen dinosauruksen jättämä jalanjälki!

Abîme de Bramabiau


Matkalla Le Viganiin päin ohitimme erään suvun perinteisen tilan. Perhe eli paikalla omavaraisesti käyttäen hyväksi omaa maataan.


On the third day in South of France we drove to the Cévennes mountains and to the Mont Aigoual. This was a rain water divining territory between the Atlantic Ocean and the Mediterranean see and we could even see a glimpse of the Mediterranean see from a lookout point near the meteorological observatory of Mont Aigoual (1565 m). Before driving back to Le Vigan we stopped to take pictures at Abîme de Bramabiau which is an underground canyon where one could witness an ancient dinosaur footprint.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti