2011/07/12

Ganges ja Nîmes

Viimeinen päivä ihanalta Etelä-Ranskan lomaltani on vielä kuvailematta ja tässä sitä nyt tulee. Päivä kului autoillessa kohti Provencea ja siellä Marseillea, josta paluulentomme Saksaan lähti. Perjantaina kannatti aamusta pyörähtää Le Viganin lähellä sijaitsevaan Gangesin kylään, jossa myös Grotte des Demoiselles -luola sijaitsee. Perjantaisin Gangesissa pidettiin markkinat, jossa pääasiassa paikalliset myivät kasviksiaan ja muita herkkuja.


Samanlaisista tuoreista kesäkurpitsoista emäntämme leipoi meille taivaallista kasvispiirasta.



Markkinoiden kohokohdat eli strutsinlihasta valmistetut makkarat ja eläinosasto, jossa myytiin mm. lintuja ja kaneja. Strutsinlihaa emme tällä kertaa maistaneet, mutta sen sijaan perinteistä perunamuusia, johon oli sulatettu juustoa mukaan. 




Gangesin kylän jätettyämme ajoime Nîmesiin, joka on vanha roomalainen kaupunki. Nîmes on yllättäen myös inspiroinut farkkujen kangastyypin nimeämistä denimiksi, koska kaupunki on historiallisesti tunnettu tekstiileistään. Ensimmäiseksi tutustuimme kaupungin puutarha-alueeseen, Jardins de la Fontaineen, joka oli rakennettu roomalaisen kylpyläalueen raunioiden ympärille.

Jardins de la Fontaine // Gardens of the Fountain

Keisari Augustuksen aikaan rakennettu Dianan temppeli:

Le Temple de Diane



Kaupungin bulevardit olivat todella kauniita vaaleine rakennuksineen ja pikkuparvekkeineen.


Maison Carrée// Square House -temppeli

Nîmesin symboli on krokotiili ja palmu.



Maison Villaretista (13, Rue Madeleine) ostimme Ranskan vallankumouksen ajan pikkuleipiä (Le Croquant Villaret).
La patisserie de chez Villaret
Myös Nîmesissä aivan kuten Arlesissa on roomalainen amfiteatteri.



Areenalla oli myös pronssinen patsas kuuluisasta torerosta, Christian Montcouquiolista, joka oli 1900-luvun lopulla halvaantunut härkätaistelun lomassa.

El Nimeno II
Here comes one of the last texts about our journey to South of France. These pictures were taken in Languedoc area, on the market of the village of Ganges and in the city of Nîmes. Nîmes is famous for its Ancient Roman ruins: the amphitheatre, the Temple of Diane and "The Square House" -temple. I enjoyed the sights very much; the light-tone houses and the small balconies.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti